onsdag 25. juli 2012

Bryllupsreise i Parga

 Tenkte jeg skulle vise dere noen bilder fra bryllupsreisa til Parga.
 Jeg kjøpte nye flipflopper til mannen (og meg selv) til bryllupsreisen, med et lekkert fotavtrykk;o)
Maten i Hellas er fantastisk. Salater, fetaost, stifado, kleftiko osv. Grekerne kan det der med maten. Og hver kveld var det like vanskelig å velge mellom alle de gode rettene - her driver jeg med litt utvelgelse.
Parga er en bitteliten by som ligger på fastlandet 1,5t fra grensen til Albania. Her lever folk av turisme om sommeren og oliven på vinteren. En av servitørene vi pratet med hadde "bare" 250trær - og da ble det 2tonn med olivenolje. Selve byen er bygget opp som et amfi. I gamlebyen gikk man i små gater (der det, selvfølgelig, ble solgt alt en turist kunne ønske seg) før man kom opp til borgen som "voktet" over byen. Deretter kunne man gå nedover på andre siden for å komme til Valtos beach hvor vi bodde. Parga er rett og slett en liten perle.
Når man først er i Hellas, er det fint å ta en båttur ut til noen av øyene. Vi dro med Captain Hook ut til Paxos og AntiPaxos for å se på grotter. Bading i klart, blått vann eller svømme inni grotter er noe for seg selv. Det var en del dønninger da vi var med de største grottene, så det var tungt å svømme. Da er det veldig greit at mannen har snorkel og svømmeføtter, slik at jeg kan få haik ;o)
Siden vi var 1,5t fra grensen til Albania, fant vi ut at vi skulle bli med på en busstur. Vi var i den største byen som ligger i Sør Albania - Saranda. Det var nesten litt trist å se. De hadde revet alle husene som var typisk for Albania og bygget høyblokker og hoteller. Det er jo ikke dette folk ønsker å se. På utsiden av byen sto det uferdige hus som var helt falleferdige. Guiden fortalte at 80% av alle bygningene i Saranda var tomme - tomme i håp om at det en dag skulle bli en turistby...
Rett utenfor Saranda var vi på et sted der de hadde hatt mange arkeologiske utgravninger. Her fikk vi se en hel by - kjempestor. Vi gikk i nesten 1t for å komme rundt. Det hadde vært en del jordskjelv der bygningene hadde blitt begravd. Men arkeologer hadde gravd dem ut og satt dem sammen igjen.
Vi tok oss også en motorsykkeltur til Styx - det var der ferjemannen tok sjelene over til "hin siden". Vi så heldigvis ikke noe til ham. Det var så utrolig deilig å dra på motorsykkeltur. Bestemme når og hvor en ville. Kjøre gjennom små landsbyer der folk vinker og smiler. Se hvordan folk bor utenom byene. Deilig! Styx var en tur der man vandret oppover en elv med fjell på alle sider. Fantastisk! Noen steder var det så dypt at en måtte svømme - med kjole og flipflopper og det hele. Når man i tillegg hadde en pose på armen som man jevnlig måtte tømme for vann, ble det ganske morsomt..hehe..Motorsykkeltur anbefales!!
Bryllupsreise, Hellas og Parga har vært kjempedigg og anbefales!! Jeg vil definitivt reise tilbake til Hellas en gang, men da blir det kanskje øyhopping?

5 kommentarer:

 1. Oi, ser herlig ut! Så flott bryllupsreise :)

  SvarSlett
 2. Hvor kjøpte du de flipflopene? Skulle hatt sånne til dagen etter bryllupet på Rhodos! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg husker ikke helt hvor jeg kjøpte dem. En eller annen nettbutikk i USA. Jeg googlet "just married flipflops"- kanskje dette kan være noe? :)
   http://www.advantagebridal.com/just-married-flip-flops-honeymoon-sandals-sand-imprint.html

   Slett
 3. Dette så helt fantastisk ut! Ser ut som dere har kost dere masse. Så gøy!

  SvarSlett
 4. GRATULERER <3
  Så romantisk - supert med fotavtrykket :)
  Nydelig pyntet kirke og festlokale..

  Nyt dagene som nygift :)

  Sommerklem fra Tove

  SvarSlett