lørdag 2. juli 2011

Ferie i Romania

Her kommer enda et innlegg fra Romania. Ja, for vi var ikke bare i bryllup. Etter helgen, dro vi en gjeng til byen Timisoara. Noe av det kjekke med å reise, er å se og oppleve nye ting. Og dersom en har muligheter til å bli litt bedre kjent med kulturen og folka, er det en fantastisk bonus!
På vei fra bryllupet til Timisoara, kjørte vi forbi denne kiosk/kafeen langs veien. Flyet har faktisk vært i lufta en gang, og har kulehull i skroget. Fascinerende! 
Litt utsikt fra bussvinduet - i fart. Det er i utgangspunktet stort skille mellom rik og fattig, men dette er et "vanlig" hus litt utenfor byene. Og langs veiene sitter ofte eldre mennesker utenfor porten i skyggen av et tre og kikker på livet. Herlig!
Dette er en av de store katedralene i byen Timisoara. Jeg fikk også kikke innvendig - og den er virkelig gigantisk! Av og til har jeg vanskelig for å forstå hvordan folk kunne lage slike kunstverk - før alle disse teknologiske duppedittene og maskineriene vi har i dag.
 Dette er operaen og nasjonalteateret i byen.
Timisoara er en gammel by med nydelig arkitektur. Her har jeg og Mr A vandret gatelangs i flere timer. I tillegg har vi sittet på kafeer og restauranter og "nøde" livet sammen med resten av gjengen. Ferier er til for å nytes! Ja, det skal sies at vi har hatt et par timer med bassengkanten også, men været var ikke helt på vår side, så da ble det sentrum istedenfor.
Den siste dagen hadde vi til og med en tur på kanalen med trøbåt. Turist sier du? hehe.. Og når en er turist i en by eller et land, er det viktig at en tester det landet og byen har å by på - enten det er mat, arkitektur eller andre kulturelle innslag. Romania har vært en artig og fin opplevelse!  Og jeg drar gjerne tilbake :)

1 kommentar:

  1. Så gøy å oppleve Romania, både med flott bryllup og påfølgende sightseeing - spennende!
    Ha en fin søndag :) Klem

    SvarSlett